Z ostatniej chwili

Jakubiak jesiennie w Jurajskiej. Wspólne gotowanie!

2022-10-26 11:27:35 informacje
img

Dynie to nie tylko idealne ozdoby, dzięki którym możemy poczuć klimat jesieni. To również pyszne i pożywne warzywa, z których można wyczarować niesamowite, rozgrzewające dania, idealne na tę porę roku!

Co można zrobić z dyni, będzie można się przekonać już 29 października w Galerii Jurajskiej.

Do centrum handlowego zawita kucharz, autor książek i programów Tomasz Jakubiak, znany publiczności jako juror w MasterChef Junior, by inspirować Was doskonałymi przepisami, gotować, a także smakować przyrządzone potrawy!

A wszystko to podczas kreatywnych warsztatów kulinarnych, które odbędą się pod hasłem „Sekrety Tomasza Jakubiaka” – w trzech segmentach o godz. 16.00, 17.00 i 18.00.

Już od godz. 15.00 będzie można wziąć udział w przygotowanych przez organizatorów wydarzenia konkursach.

Ponadto czekać na Was będą animacje kulinarne prowadzone przez autorów książki „Kiszonkowo, smacznie i zdrooowo” i twórców Nazdrooowie.pl, w trakcie których dowiecie się, jak przygotowywać domowe kiszonki oraz dlaczego warto je jeść... dla zdrowia, zwłaszcza jesienią i zimą.

Jak smakuje kiszona rzodkiewka, marchew, papryka lub kimchi? Na specjalnym stoisku będzie okazja do ich degustacji, a także spróbowania doskonałych miodów smakowych.

W programie sobotniego wydarzenia nie zabraknie familijnego gotowania, a także praktycznych wskazówek, jak udekorować jesienny stół. Te ostatnie, a także specjalny konkurs, przygotuje sklep DUKA.

A jeśli nadal będzie Wam za mało dyń, to warto pamiętać, że 29 października możecie wrócić z tym warzywem do domu. Wystarczy, że tego dnia zrobicie zakupy w Jurajskiej za min. 50 zł i w specjalnym punkcie okażecie paragon. Uczestnicy akcji będą mogli zabrać ze sobą do domu maksymalnie 2 dynie. W sumie będzie ich do rozdania 1000.

Page generated in 0.0164 seconds.