Domowe zupy najlepiej komponują się z delikatnym, jajecznym makaronem, którego smak przywołuje ciepłe chwile spędzane przy wspólnym, rodzinnym stole.
Nowy makaron jajeczny do Lubelli smakuje i wygląda jak domowy. Sekret tkwi w dodaniu do makaronu 5 jaj oraz trzykrotnym wałkowaniu ciasta. Wszystko to sprawia, że Lubella Jajeczna 5 Jaj jest niezwykle delikatna. Przekonali się o tym konsumenci, którzy mieli okazję spróbować nowej propozycji od Lubelli.
Nowy makaron z powodzeniem sprawdzi się w wielu domowych zupach, takich jak pomidorówka, grzybowa czy owocowa. Do wyboru mamy różne kształty: nitki, krajankę i wstążki. Ponadto nowa Lubella Jajeczna 5 Jaj dostępna jest w dwóch różnych opakowaniach: poręcznym 250 g oraz rodzinnej paczce 400 g. To jednak nie wszystko! Makaron typu nitki ułożony jest w opakowaniu w wygodny sposób, dzięki czemu mamy pewność, że się nie pokruszy i będzie taki, jaki lubimy najbardziej.
Oto jeden z pomysłów na wykorzystanie makaronu Lubella Jajeczna 5 Jaj
Pomidorowa z pomarańczą, ziołami i makaronem wstążki
Składniki:
200 g makaronu Lubella Jajeczna 5 jaj wstążki
pół cebuli czosnkowej
łyżka oliwy
3 dojrzałe pomidory malinowe
szklanka passaty pomidorowej
800 ml bulionu warzywnego
sok wyciśnięty z pomarańczy
pęczek natki pietruszki
zioła: 3 gałązki świeżej bazylii i bazylii cytrynowej
przyprawy: sól, pieprz, słodka i ostra papryka mielona
starta skórka z pomarańczy
Sposób przygotowania:
1. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w dużą kostkę.
2. Cebulę pokrój w kosteczkę i w garnku zeszklij na oliwie.
3. Dodaj pokrojone pomidory i przyprawy.
4. Wlej passatę i sok pomarańczowy, duś 5 minut.
5. Zalej bulionem i gotuj 20 minut.
6. Pod koniec dodaj posiekane zioła i przyprawy.
7. Zagotuj 2 l osolonej wody, dodaj makaron Lubella Jajeczna 5 jaj i gotuj 9 minut.
8. Przed podaniem posyp całość startą skórką z pomarańczy.